Taktvätt

Vi gör grundligt rent takytan och tar bort mossa på taket och andra beläggningar. Trasiga pannor byts ut och rännor mm görs rent.

Att göra en taktvätt förbättrar utseendet och förhöjer värdet på fastigheten samt minskar framtida underhållskostnader. Luftföroreningar tillsammans med bl.a. alger och mossa på taket gör att taket slits mycket fortare. Smutsiga tegel- och betongpannor behåller fukten längre än rena pannor och risken för frostsprängning på vintertid ökar markant.

En förebyggande antimossbehandling efter taktvätt är även högt rekommenderat, då detta leder till att taket håller längre och förblir rent och fint, utan någon skadlig mossa.
Vi följer alltid Arbetsmiljöverkets regler för arbeten på höga höjder. Vi använder alltid sele med säkerhetslina. Innan vi startar arbetet gör vi en genomgång för varje objekt. Ibland krävs det att man använder skylift eller ställning.
Att regelbundet utföra taktvätt och andra former av takunderhåll resulterar i att taket håller längre och det förbättrar dess utseende signifikant, vilket i sin tur ökar värdet på hela fastigheten om man exemepelvis planerar att sälja den. Man behöver även i framtiden inte lika ofta utföra underhållande takarbeten - så det lönar sig att utföra taktvätt.

Som med alla typer av arbeten, så är det alltid bäst att vända sig till dem som har stor erfarenhet och har koll på vad de gör. Vi utför takarbeten i Halmstad med omnejd.